Citroën navigatie radio reparatie

Is uw navigatiesysteem defect?

Heeft u opeens een zwart scherm, maar wel een CD speler die ongeveer elke 20 seconden een CD probeert uit te werpen? Dan is uw navigatiesysteem defect. Toen ik dit met mijn eigen Citroën DS3 had, ben ik op zoek gegaan naar een oplossing. Hieronder kunt u lezen hoe ik dat heb gedaan. Inmiddels heb ik al z’n 30 Citroën’s gerepareerd. Veel van mijn klanten geven aan dat de garage/dealer aangeeft dat het scherm defect is of dat de hele unit defect is en dat reparatie tussen de € 600,- en € 900,- kost.

Na wat rondspeuren op het internet kwam ik er achter dat er in de radio unit een micro SD kaartje zit verborgen. Geen wonder dat na 10 jaar de navigatie defect gaat. SD kaartjes zijn niet gemaakt om software op te draaien, deze slijten dus veel sneller dan SD kaartjes die gebruikt worden in fotocamera’s. Bij Keet Support kan ik uw reparatie van uw navigatie radio uitvoeren voor C3 C4 DS3 DS4 DS5 etc.

Deze reparatie werkt ook voor de volgende voertuigen:

Citroën navigatie radio reparatie: (RT6-RT6FF)  DS3, DS4, DS5, C8, C5, C4, C4 Picasso, C4 Berline, C3, C3 Picasso, Berlingo Jumpy
Peugeot navigatie radio reparatie : (RT6-RT6FF) 508, 5008, 3008, 308, 308cc, 807, RCZ, Expert, Partner

Dit is het geluid dat de CD speler ongeveer elke 20 seconden maakt. Op het beeldscherm is niks te zien en geeft zwart beeld.

Hieronder kunt u lezen hoe u de reparatie zelf uitvoert. Bij Keet Support stimuleer ik altijd zelf reparatie en deel ik mijn kennis graag met de klant. Kiest u toch voor reparatie door Keet Support? Ga dan naar de laatste paragraaf.

Reparatie zelf uitvoeren

Radio unit Citroen DS3
Radio unit opengemaakt en SD kaartje te zien

Radio Unit

Moederbord radio en SD kaart slot

Na het verwijderen van de radio unit uit de auto gaan we op zoek naar het micro SD kaartje. Verwijder het frontje met twee torx schroefjes en aan de onderkant zitten 5 torx schroeven en haal het onderste paneel van de unit los. Op het moederbord zie je een SD kaart slot. Haal het oude micro SD kaartje er uit. Deze is defect, maar bewaar deze goed. We kunnen de user-data nog gebruiken voor volledig herstel van alle instellingen zoals u die voor de crash had. Ik heb gekozen om er een SanDisk Ultra micro SDXC 32GB UHS-I A1 U1 in te doen.

  • Formatteer de nieuwe SD kaart als FAT32.
  • Doe de nieuwe geformateerde SD kaart terug in het SD kaart slot op het moederbord van de radio.
  • Installeer de radio terug in de auto.
  • Download RT6-2.86 firmware (zoek online) of koop een CD-rom met de firmware.
  • Brand de firmware op een CD-R of CD-RW.
  • Start de auto en laat de auto altijd lopen tijdens het installeren van de firmware.
  • Doe de CD met de firmware in de CD speler.
  • Wacht geduldig… Kan een paar uur duren.

Yes. De radio werkt weer! Een succesvolle van uw reparatie navigatie radio Citroën

Firmware flashen op radio DS3
Radio werkt weer!

Firmware flashen

Radio weer werkend!

Herstellen user-data

De radio vraagt na het herstellen van de firmware om een update. Voer deze update uit door op “Yes” te drukken. Doe je dit niet, dan blijft de radio naar je piepen. Nadat de radio opnieuw is opgestart is alle tekst in het Tsjechisch. Geen zorgen, na het herstellen van de user-data van de oude sd kaart kun je de taal weer instellen in het Nederlands. In mijn vorige blog herstelde ik geen user-data, hierdoor ging wat data van oa. de boordcomputer en weergave verbruik brandstof verloren. Nu alle user-data te herstellen is werken alle functies weer zoals voordat de SD kaart defect ging.

Mirascript

We gaan nu user-data van de oude sd kaart herstellen.
Zoek online voor RT6 mirascript. Als je die hebt gedownload, extract de zip/rar op een USB stick geformateerd in FAT32.
In de “CMD” folder, houdt alleen het “RT6_USERCOM.CMD” bestand (en de “upg” directory ook, evenals de twee bestanden in de root van de USB stick.

Open de oude SD kaart op uw computer. Windows opent meerdere partities. Ga naar de partitie met het mapjes “user_data” > “User_profile”. Kopieer alle bestanden (User_*.inf/dat) naar de root van de USB stick dat je hebt voorbereid met Mirascript.

Plug de USB in de auto en execute het script met “YES”. Ook “YES” bij het “WRITE” commando.
Wacht voor het bericht dat het navigatiesysteem geeft voor een reboot. GEEF GEEN ANTWOORD JA. Klik op NEE. Houdt het “eject” knopje 10 seconden ingedrukt zodat het navigatiesysteem opnieuw opstart.
Alle data is nu hersteld! Zelfs eerdere gekoppelde bluetooth apparaten zijn onthouden.
In het “SETUP” menu kun je de taal aanpassen naar het Nederlands. (3de menu zo uit mijn hoofd)

De gps map is er niet meer, klopt dat?

Dat klopt. U kunt een eMyWay RT6 nav-update kopen bij uw Dealer, op Marktplaats of Ebay.

Reparatie laten uitvoeren door Keet Support?

Lukt het u niet om uw navigatiesysteem te repareren of wilt u het liever laten doen? U kunt de reparatie laten uitvoeren door Keet Support.

Reparatie door
Keet Support

249 .00

U brengt de auto naar Limmen (Noord Holland).
In één dagdeel gerepareerd.

Inclusief:

  • Nieuwe SD kaart
  • Kaart update 2024 Benelux
Firmware flashen op radio DS3

Ook op locatie. Dan reken ik reistijd en reiskosten.

Chat openen
Hoi, welkom op mijn website. Kijk gerust even rond en als u vragen hebt dan hoor ik het graag.