Denon Blu-ray speler reparatie

Dit is een Denon DBT-1713UD met de lade die soms niet open gaat en als hij open gaat, na 5 seconden uit zichzelf weer dicht gaat.
In deze blog gaat we proberen de Denon DBT-1713UD te repareren.

Denon DBT-1713UD

Na het openschroeven van de deksel zien we alle printplaten die deze Denon bevat. Het grappige om te zien is dat deze hetzelfde power board (40-N025BH-PWD1G) gebruikt als de Marantz UD7007 die ik eerder heb gerepareerd! Alleen start deze Denon prima op, dus van de voeding kunnen we deze keer afblijven.

Denon DBT-1713UD

Demonteren

Om makkelijker aan de disk drive assembly te kunnen werken gaan we deze demonteren. Je kunt daarvoor het beste de blu-ray speler nog even aanzetten. Disk tray openen, zodat je de sierstrip kunt verwijderen. Deze kun je in het midden vasthouden en omhoog wippen. Doe daarna de disk tray weer dicht en zet de Denon uit en haal de stekker uit het stopcontact voordat je verder werkt!

Nu kun je de kabel uit de disk assembly halen en de twee ribbin kabels op de plintplaat voorzichtig lostrekken.

Disk drive
Loskoppelen ribbin kabels
Klik op het plaatje om deze te vergroten

Smeren open/dicht sensor

Als eerste keer ik de disk assembly om. Hier zien we een klein printplaatje die we met 1 schroefje kunnen loshalen om de open/dicht sensor te smeren. Deze sensor detecteert of de disk tray open of dicht staat. Hier spuit ik een beetje Brunox op en haal de sensor met de hand heel wat keer heen en weer om oud vuil er tussen weg te spoelen.

open dicht sensor
Open dicht sensor smeren
open dicht sensor smeren
Klik op het plaatje om deze te vergroten

Smeren disk tray en reinigen laser

Hierna schroef ik de bovendeksel van de disk assembly eraf om de disk tray te smeren met synthetisch smeermiddel. Ook de laser assembly smeer ik wat smeermiddel op, om de laser soepel te laten bewegen. Niet teveel!

Daarna reinig ik de laser nog met isopropyl alcohol (99,9%).

Disk tray smeren
Disk tray smeren
Lens reinigen
Lens reinigen

Succes!

Na alles weer opnieuw geassembleerd te hebben, werkt de disk tray weer prima en blijft deze ook netjes open staan. Totdat ik zelf op de eject knop druk!

Chat openen
Hoi, welkom op mijn website. Kijk gerust even rond en als u vragen hebt dan hoor ik het graag.