Samsung Ecobubble Printplaat reparatie

Een klant had een Samsung Ecobubble waarvan de trommel niet meer wou draaien. Deze printplaat opgestuurd gekregen voor reparatie. Zoals je kunt zien in onderstaande foto zit de printplaat helemaal ingegoten in de siliconen. Hierdoor is de printplaat erg lastig uit de behuizing te krijgen en zal deze met behulp van een dremel losgehaald moeten worden. Daarna het verwijderen van de siliconen is ook een werkje op zich en zal voorzichtig verwijderd moeten worden zodat de printplaat niet beschadigd.

Printplaat Ecobubble
Printplaat Ecobubble

Zoals je op onderstaande linker foto kunt zien, zijn de soldeerpunten gescheurd. Op de rechter foto staat het soldeerpunt helemaal droog! Deze maakt dus geen goed contact, waardoor de trommel niet wilt draaien.

Soldeerpunten
Nog meer soldeerpunten
Klik op het plaatje om deze te vergroten

Deze foto’s zijn genomen met een microscoop en is met het blote oog lastig te zien.

Positief bericht?

Na het terugsturen van de printplaat aan de klant kreeg ik positief bericht dat de trommel weer draait. Succes!

Samsung Ecobubble Printplaat reparatie

Ook uw wasmachine laten repareren. Bekijk dan mijn pagina over de Samsung Ecobubble.

Chat openen
Hoi, welkom op mijn website. Kijk gerust even rond en als u vragen hebt dan hoor ik het graag.