Pi-Hole: de adblocker in uw netwerk

Pi-Hole dashboard

Wat is een Pi-Hole?

U kent waarschijnlijk wel een adblocker in uw browser op de computer? Deze blokkeert dan veel advertenties als u aan het browsen bent op de computer, maar niet op uw telefoon of andere apparatuur. Met een Pi-Hole, meestal geïnstalleerd op een Raspberry pi (vandaar de naam Pi in de naam), kun je advertenties, malware, phising en tracking links blokkeren over het hele netwerk. Dat geldt dus voor alle apparaten die verbinding maken met jouw modem/router in de meterkast. Hierdoor hoef je niet meer op elke computer of telefoon een adblocker te installeren.

Alternatieven Pi-Hole?

Er zijn een aantal alternatieven voor Pi-Hole, een goed alternatief is Adguard Home. Voordeel van Adguard Home is dat het is geschreven in Go en hierdoor minder afhankelijk is van allerlei software pakketten dan Pi-Hole.

Wat kan Pi-Hole blokkeren?

U kunt een antivirus & internetbeveiligings pakket hebben op uw computer, maar Pi-Hole kan voor nog meer online veiligheid zorgen. In Pi-Hole kun je zogenaamde blocklist toevoegen waar domeinnamen op staan die advertenties, phising, malware of tracking bevatten. Aan de hand van deze lijsten blokkeert Pi-Hole deze. De lijsten worden elke 6 of 12 uur automatisch geupdate, zodat nieuwe link toegevoegd worden.

Bij het gebruik van teveel blocklists kan je het internet zover blokkeren dat je teveel legitieme sites blokkeert. Het is dus de kunst om precies de juiste lijsten te gebruiken. Dit wordt in de wereld van blocklists ookwel “wife/girlfriend proof” genoemd.

Keet Support

Wilt u graag gebruik maken van een adblocker in uw netwerk? Maar weet u niet hoe het moet installeren of onderhouden? Keet Support kan een Pi-Hole op uw hardware installeren of u kunt gebruik maken van mijn dienst met hardware en installatie.
Bij Keet Support krijgt u ook een VPN voor toegang tot uw thuisnetwerk en adblocker onderweg via 4g en 5g! Hierdoor maakt uw smartphone onderweg ook gebruik van de adblocker en worden advertenties, phising, malware ook in apps geblokkeerd.

Chat openen
Hoi, welkom op mijn website. Kijk gerust even rond en als u vragen hebt dan hoor ik het graag.